Mississippi bliver fyldt med fynsk kunst og fynske piger
10-09-2015 09:00

Mississippi bliver fyldt med

fynsk kunst og fynske piger

Kalenderen har taget fat på efteråret og det gør Mississippi også. Fredag den 11. september kl. 16,00 har Mississippi fernisering på udstilling 6 med vestfynsk kunst.

Den nye udstilling er en præsentation af vestfynsk kunst lige nu. Der er ikke mindre end 7 kunstnere og der vil blive præsenteret tegninger, raderinger, billedkunst, fotos, træskulpturer og keramik, så der er lagt op til en alsidig udstilling.

De udstillende kunstnere er:
Peter Chris, tegninger
Ole Wettergren, træskulpturer og raderinger
Charlotte Niemann, billedkunst
Grete Indal, keramik
Aksel Tornøe, fotos
Niels Jørgen Skjoldborg, billedkunst
Mette Bruun, keramik og billedkunst

Mississippi har valgt at ændre lidt på åbningstiderne, så man torsdag, fredag, lørdag og søndag har åbent fra kl. 13,30-17,00.

Der vil stadig være mulighed for at publikum kan få sine kreative evner afprøvet i tangram legerummet, ved at lave egne postkort og at sætte sit præg på rummet ”Sæt dit aftryk”.

Kunstnerpræsentationer:


Peter Chris’s malerier er stilmæssigt figurativt og expressivt. Inspirationen hentes i naturen og i musikken. Motiverne varierer fra danske landskaber til eksotiske indtryk fra rejser i hele verden, og fra portræt og nøgenmodel til mere abstrakte kompositioner.



Ole Wettergren har siden sin ungdom arbejdet med billeder, grafik og træskulpturer, - i de senere år også i sten. Lige nu er han fascineret af skulpturer i jern/træ og jern/kobber.  
Ole siger: - hvor jeg tidligere lagde vægt på nogen genkendelighed i mine billeder, er det nu mere ideen og kommentaren til samtiden, der er det vigtige.
I skulpturen er det linjerne og formen, jeg lægger vægt på. Det skal ikke ligne - det skal være.



Charlotte Niemann - er en af dem, der aldrig er holdt op med at tegne, selv om hun blev voksen. I en mange år arbejdede hun som art-director i reklamebranchen, men i de sidste 18 år har hun malet, tegnet og undervist på fuld tid.
Charlottes billeder tager udgangspunkt i genkendelige motiver, eventyr, mennesker, dyr og natur, som hun møder på sin vej.
Hver eneste af hendes billeder er en fantastisk rejse på godt og ondt, og virkeligheden bliver gendigtet og genopstår i nye sammenhænge og fremstår som en ny og lidt anderledes oplevelse...

 ,

Grete Indal er selvlært keramiker og til hendes figurer bruger hun stentøjsler. Hun eksperimenterer også med rakukeramik.

På det seneste er den helt store dille blevet at lave høje damer og dansende par. Når man ser Grete Indals damer, føler man sig hensat til vild med dans og man kan godt sige, at Mississippi bliver indtaget af en flok moderigtige fynske piger.
Indal ser modellerne i mode- og kulørte ugeblade og sætter flere detaljer sammen, så det bliver en ”Indal-model”.

Aksel Tornøe fik som fotografelev i ’60-erne stor interesse for naturens mange detaljer, og sammen med elevkammerater udstillede de på flere skoler rundt i landet, hvor de udstillede sort/hvide fotostater af naturdetaljer.
Den del af fotografiet blev nedtonet til fordel for den kommercielle del, der blev lagt på hylden i ’88.
I 2013 så Aksel Tornøe at fotos af naturdetaljer bearbejdet i computeren gav nogle oplevelser, som han havde stor glæde af at arbejde med og vil med sine billeder videregive disse oplevelser til andre.

Niels Jørgen Skjoldborg er autodidakt kunstner og begyndte at tegne og male som ca. 6-årig, da hans fader, der selv var kunstmaler og også autodidakt kunstner inspirerede ham til at prøve at tegne og male med akvarelfarve.
Efter længere tids øvelse, mestrede han at male akvareller og prøvede så kræfter med oliefarver på lærred. I 1970 solgte han sit første oliemaleri.
 

Mette Bruuns malerier tager afsæt i hverdagen, mennesker, omgivelser eller sågar et splitsekund af et indtryk. Fælles for dem alle er, at det skal være en positiv oplevelse.
Kunst er til stadighed et diskuteret emne, og der er mange delte meninger. Mennesker tolker døgnet rundt alle mulige sanseindtryk. Og vil til hver en tid danne en helt personlig opfattelse eller oplevelse af maleriet. Mette Bruun kan godt lide at overlade tolkningen til beskueren, da vi som mennesker er forskellige, og herved også tolkningen af et kunstværk.
Citat fra Storm P.: For at finde ud af det, må man først finde ind i det - men har man endeligt fundet ind i det, så er det ikke til af finde ud af det!