Grønland, skibsmodeller, bronceskulpturer på Mississippi
14-10-2015 08:00Efterårsudstillingen på Mississippi, den 7. i år, der har fernisering fredag den 16. oktober kl. 16, byder på flere spændende udstillinger.

Denne udstilling bliver den sidste udstilling i år, fortæller Bruno Nordensgaard, der samtidig kan fortælle at man har nogle rigtig spændende ting til denne udstilling.

Blandt de udstillede ting i næste udstilling kan nævnes Lone Osmann, Kolding, med bronze skulpturer, Niels Steen Sørensen med helt nye billeder fra Grønland og Frede Jacobsen fra Struer, der udstiller nogle af hans mange spændende skibsmodeller. Der bliver også masser af billedkunst og keramik, så der bliver noget for alle kunstinteresserede.

Som altid har Mississippi lagt vægt på at skabe en forskellighed, der rammer forskellige publikumsgrupper og som giver forskellige kunstoplevelser.

De udstillende kunstnere er:
Lone Osmann, Tegning og skulptur
Niels Steen Sørensen, Billedkunst
Anette Bast, Billedkunst
Søren Romby, Billedkunst
Frede Jacobsens skibsmodeller
Trine Toft, Keramik
Vibeke Gøtzchen, Keramik

Kunstnerpræsentationer:

Lone Osmann, Kolding. Lone Osmann har arbejdet med skulpturer det meste af sit liv. Hun har suppleret de selvlærte færdigheder med kurser på Århus Kunstakademi, samt lært de tekniske færdigheder omkring bronzestøbning hos billedhuggeren Keld Moseholm.
Modellerne er primært mænd, kvinder og børn. Hendes skulpturer har et tidløst klassisk udtryk, hvor ømheden over for modellen formidles videre til betragteren.

Niels Steen Sørensen, billedkunstner, har tidligere udstillet billedkunst på Mississippi, men denne gang er billeder fra hans nyligt afsluttede tur til Grønland, der er hans tema. Så der er tale om helt ny billeder, der ikke tidligere har været udstillet.

Anette Bast, billedkunst, er fra Aarhus, men flyttede til Sønderjylland 2004, hvor hun fik mulighed for at få rigtig gang i sin store interesse for at male. Anette Bast eksperimenterer med forskellige materialer og motiver.

Søren Romby, bor i Aarhus og er uddannet på bl. a. Aarhus Kunstakademi som billedkunst 2007-2011. I Søren Rombys kunstneriske virke har naturen og i særdeleshed skoven fungeret som en evig kilde til inspiration. Både naturens elementer, hvis udseende og farveholdning transformeres med vejrets og årstidernes skiften, men i ligeså høj grad også menneskefrembragte objekter, der er placeret, efterladt eller hensynsløst kasseret i naturmiljøerne, danner udgangspunkt for hans kunstneriske arbejde. Ligeledes kan naturen i sig selv antage menneskelige karakter, så vel som menneskekroppen kan fungere som landskabsmetafor i hans optik.

Frede Jacobsen er født og opvokset i Struer. Frede Jacobsen hele sit liv samlet på tog og skibsmodeller og i de sidste 10 år er det også blevet til mange gamle motorer. På denne udstilling vil nogle af Fredes skibsmodeller blive udstillet.
Frede Jacobsen har selv bygget rigtig mange af hans ca. 150 modelskibe. Han bygger selv ca. to skibe hvert år.

Trine Toft, keramiker. Fremstiller udelukkende unika - store krukker, skåle, skulpturer, figurer med mere.

Vibeke Gøtzche, keramiker. Vibeke udtrykker sig om sit keramiske arbejde: - Jeg er fascineret af krukken. Den står der - fast, afgrænset fra verden omkring sig, lukket om sin egen lille hemmelighed.
Den lukker sig om et ingenting. Man får lyst til at tage låget af, fange hvad det var det drejede sig om.