Kunstnere fra syv lande udstiller på Mississippi
13-10-2016 11:00

Kunstnere fra syv lande
udstiller på Mississippi

Fredag den 14. oktober har Mississippi fernisering kl. 16.00-18.00 på ”Return to sender”.

Mississippis oktober udstilling består af den internationale kunstgruppe ”Return to sender” med otte kunstnere fra syv lande. Derudover er der to separate udstillinger med Annette Ilfeldt og Per Kjærsgaard. Udstillingen kører frem til søndag den 13. november. I hele udstillingsperioden er der åbent fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00.

Kunstgruppen ”Return to sender” består af kunstnere fra Danmark, Grønland, Norge, Holland, Belgien, England og Argentina.

Der er otte kunstnere:
Kit Longfors, Danmark
Susanne Jensen, Grønland
Evapia R. Dugstad, Norge
Annet Van Klinken Kuiper, Holland
Richard von Ekeren, Belgien
Angelina Martens, Holland
Diana Laurencich, Argentina
Joanne Morgan, England

Der er tale om kunstnere med forskellige baggrunde, uddannelser og udtryksformer.

Nogle kunstværker er soloværker, andre er lavet i et udvekslingssamarbejde mellem to kunstnere. Deraf navnet ”Return to sender”.

Udstillingen har også et lokalt islæt med Kit Longfors fra Jegindø. Kit Longfors har også været bindeleddet mellem Mississippi og kunstgruppen.

Ud over kunstgruppen ”Return to sender” er der to særudstillinger med de to kunstnere Annette Ilfeldt og Per Kjærsgaard.

Per Kjærsgaard er billedkunstner og kommer fra Randers. Han er uddannet bl.a. på Den Fynske Kunstakademi.

For Per Kjærsgaard er det vigtigt, at beskueren undres, og han håber, at når man oplever hans værker, selv finder sin egen historie i dem.

Titlerne er en del af værket og skal være med til at skabe plads til en for fortolkning, der ligger inden for de rammer, der har været kunstnerens hensigt at udstikke.

I den kunstneriske proces, fra ide til udførelse, forsøger han at bevare en åbenhed for forandring. Det at være ét med sit værk og samtidig se på det udefra er ikke nogen nem øvelse. Det betyder, at man anerkender evt. udefrakommende kommentarer eller tilkendegivelser som reelle og konstruktive. Per Kjærsgaard tror, at denne åbenhed er vigtig for, at man kan udvikle sig som kunstner og som menneske.

Per Kjærsgaard arbejder ofte ud fra en umiddelbar fascination af en ide, et objekt, en historie. Den måde, hvorpå selve værket kommer til udtryk, sker efter konstant bearbejdning af det overordnede udgangspunkt. Ved gentagelse og træning frigøres intellektet, og kroppen klargøres til at udføre den kunstneriske handling.

Annette Ilfeldt kommer fra Aarhus og udstiller en serie malerier, rekvisitter og fotos fra en rejse til Peru.

I 1987 foretog Annette Ilfeldt en rejse til Peru. Det kan forekomme som ret lang tid siden, men de steder, hun besøgte, er de samme steder, der fremvises for turister i dag, og de har ikke forandret sig. Det er nu heller ikke, fordi det som sådan har en betydning for Annettes malerier, fotos, diasserie, beskrivelse og hjembragte genstande. Det ikke er en turistbeskrivelse, men en bearbejdelse til mere kunstneriske udtryksformer.

Kunstforedrag

Annette Ilfeldt vil tirsdag den 18. okt. kl. 19 komme og fortælle om hendes rejse til Peru, og hvad der inspirerede hende til den udstillede kunst. Der vil blive rig lejlighed til at høre om, hvad der har inspireret Annette Ilfeldt til de udstillede kunstværker.

Entré denne aften er kr. 40,00 incl. kaffe/the og kage. Årskort kommer ind til kr. 20,00.

Så der er lagt op til en anderledes udstilling med mange forskellige udtryksformer. Det er Mississippis sidste udstilling i år.