Så melder Mississippi klar til 3. sæson
Lørdag den 4. marts er der fernisering kl. 14.00-17.00. Udstillingen kører frem til søndag den 2. april. I hele udstillingsperioden er der åben hver fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00.
Så melder Mississippi klar til at præsentere 3. sæson, som også i år kommer til at indeholde nye kunstnere og nye initiativer.
Mississippi vil prøve at leve op til de sidste to års udstillinger, så det er spændende at se, om vi også i år har ramt noget som falder i publikums smag. Det er nu op til publikum at vurdere om det er lykkedes, siger Bruno Nordensgaard, formanden for den selvejende institution ”Thyholm i bevægelse”. Uden at løfte sløret allerede nu kan vi fortælle, at der er flere spændende tiltag på vej til Mississippi hen over året.
Kunsten til denne udstilling er hentet i Aarhus, Vejle, Ringe og Vinderup. Der vil blive mulighed for at se billedstofsyning, billedkunst og skulpturer.
De udstillende kunstnere:
Dorte Jensen, Ringe på Fyn
Herdis Jensen, Aarhus
Sylvia Jaworek, Vejle
Rolf Jacobsen, Vinderup
Derudover har vi etableret en permanent udstilling med Niels Steen Sørensen, Humlum, hvor der løbende bliver skiftet ud af de udstillede kunstværker.
Af nye tiltag kan vi præsentere et ur, der er manuel betjent.
Den tidlige ”Return to sender” udstilling bliver præsenteret i en ny form.
Og så arbejdes der på at ændre ”Folkevandring” til ”For frihed og demokrati”
Kunstnerpræsentationer
Dorte Jensen
Dorte Jensen er en helt fantastisk billedstofsyerske. Håndarbejde og anden kreativ udfoldelse har altid haft hendes interesse, og i 1994 besluttede hun sideløbende med hendes arbejde at uddanne sig til håndarbejdslærer. Så hun gik i den forbindelse bl.a. på åben uddannelse på Odense Lærerseminarium. Her stiftede hun bekendtskab med billedsyning og lavede hendes første portræt og billedsyningen var dermed kommet for at blive.
I flere år førte mine billeder lidt af en skyggetilværelse, fortæller Dorte Jensen.Fra 2007 til 2014, boede hun i Polen grundet hendes mands arbejde i Polen. Her tog det rigtig fart. I forbindelse med flytningen til Polen lagde ud med at realisere en gammen drøm at blive indretningskonsulent. En kort overgang lavede hun lidt indretning, men billederne trak mere og mere i hende, og da hun endelig kom i gang, var der ingen vej tilbage. I dag arbejder Dorte Jensen på fuld tid som billedkunstner.
Dorte Jensen fremstiller hendes billeder ud fra fotos, som i større eller mindre grad manipuleres til det ønskede udtryk. Ved hjælp af dette ”mønster” klipper hun stof i forskellige farver, som sys lag på lag til billedet er færdigt. Set på afstand ligner billederne malerier, men kommer man tæt på, opdager man netop en anden stoflighed end den, som findes i malede billeder. Den anvendte teknik giver billederne et fotorealistisk udtryk og egner sig derfor fortrinligt til portrætter, som - hvis det ønskes – kan komme til at ligne personen fuldstændigt.
Herdis Jensen
Herdis Jensen har til hensigt at udtrykke den udefinerbare følelse af ensomhed og fortvivlelse, men på samme tid viser noget meningsfuldt, på trods af den nedslående tilstedeværelse af hjemløse individer og hjemløshed i sig selv. Paradoksalt nok kan man se noget som værende meningsfuldt uden nødvendigvis at forstå betydningen af det.
Herdis er inspireret gennem hendes daglige erfaring i socialt arbejde, - en linje af arbejde, der fremkalder tanker og overvejelser, og synliggør, at anden side af livet: Den ensomme og sårbare side, som er almindeligt anerkendt af alle.
Herdis Jensen har arbejdet intens med maleri i mere end 20 år og dedikeret sig selv til at forfølge det vigtigste emne af “hjem og hjemløshed i forskellige miljøer og sammenhænge”
Herdis Jensen siger at male er hendes passion. Hun kombinerer sit maleri med hendes fuldtids arbejde på Aarhus Universitetshospital.
Hun er uddannet inden for grafisk kunst og har en bachelorgrad i samfundsfag. Hun har udviklet sit maleri gennem deltagelse i kurser og supervision fra malere som Sven Suhr, Michael Isling, Søren Taaning, Frits Bro Pedersen, Max Parylewicz, Cai-Ulrich von Platen
Silvia Jaworek
Silvia er født i Tyskland, men har boet i Danmark siden 2010.
Silvia Jaworeks billeder er tiltrækkende, og ved nærmere bekendtskab er de mere end det, de sætter tanker i gang og stiller spørgsmål hvad, hvorfor ?
Malerierne har en yin yang effekt med en meget detaljeret teknik kombineret med en abstrakt grovhed, som derved giver billederne et meget interessant udtryk.
Sylvia Jaworeks figurer er ofte kvinder, som viser deres forskellige ansigter. Ofte er de melankolske med en alvorlig undertone fremstillet på poetisk vis. I denne udstilling er også manden portrætteret, og dette er ikke mindre spændende.
Rolf Jacobsen
Rolf Jacobsen er maler og skulptør, født i 1976.
Rolf fortæller: Jeg har de sidste 18 år levet og arbejdet mellem Italien, Danmark og med flere ophold i Amerika. I 1995 arbejdede jeg sammen med kunstneren Paul Madsen Cederdorff i flere kunst projekter. Igennem Paul, blev jeg medlem af gruppen Vestjydske Kunstnere og har siden da været med på gruppens årlige udstillinger. I 1999 rejste jeg til Italien for at studere kunst og blev optaget på International School of Art i Umbrien, en skole som blev stiftet af den amerikanske kunstner Nicolas Carone (1917-2010), som jeg fik et stærk venskab til og et tæt samarbejde med. Jeg har derudover arbejdet i studiet hos Bruno Ceccobelli. Min første udstilling i Italien var i 2004, og jeg har følgende haft flere solo og gruppe udstillimger i både Danmark og udlandet. De seneste solo udstillinger har været i 2013 hos Underdonk Galllery, New York, 2015 UNU unonell’unico, Italien og 2016 udstillingen Chthonic i galleriet Gorani8, Milano, Italien.
Mine malerier er beskrevet som abstrakt figurative og metafysiske. Mine skulpturer i træ, sten, keramik, jern, bronze og aluminium rækker fra abstrakt-figurativ til helt abstrakt. Teknikken i mine værker i træ kendetegner sig ved, at jeg flere gange samler og skiller stykker af træ fundet i naturen, hvorefter former og flader på søgte steder i skulpturen bliver forbundet med gips. Igennem de sidste 4 år har jeg arbejdet sammen med den anerkendte amerikanske kunstner Beverly Pepper, hvor jeg bl.a. har skaffet mig erfaring med store skulpturmonumenter i jern.
Farveskalaen svinger fra det helt lyse lette til stærk kontrast med sorte baggrunde, og det hele fremstår i en velafbalanceret helhed. Penselstrøgenes karakter varierer fra det næsten usynlige til det grove ekspressive strøg.