OFF ROAD kunstudstilling på Mississippi i påsken
01-04-2017 14:00

OFF ROAD kunstudstilling på Mississippi i påsken

Fredag den 7. april er der fernisering kl. 16.00-18.00. Udstillingen kører frem til søndag den 7. maj. I hele udstillingsperioden er der åben fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00, samt alle dagene i påsken.

Efter en fin start på Mississippi i år, meldes der klar til påsken med to udstillinger. I stuen er der udstilling af Jan Morell, Kate Kanstrup Nielsen, Samir Edo og Emil Hedevang.

Jan Morell, billedkunstner, bor i Århus, men stammer fra Thy.

Kate Kanstrup Nielsen er keramiker fra Vejle. Kate fik antaget nogle ting til vor censurerede udstilling sidste år.

Samier Edo arbejder med træsnit og er syrisk flygtning.

Emil Hedevang arbejder med tegninger udført i tusch. Emil er i gang med en uddannelse som møbelsnedker.

På første sal er udstillingen ”OFF ROAD på Mississippi” med en kunstgruppe fra Aarhus Kunstakademi. De har fået helt frie hænder til at skabe en udstilling, hvor de får hjælp af elever fra Hvidbjerg Skole og Struer Billedskole. Det er første gang, vi ved så let om en udstilling, siger Bruno Nordensgaard, formanden for den selvejende institution ”Thyholm i bevægelse”, så det bliver et spændende bud på ”OFF ROAD”.

Ud over de udstillende kunstnere vil der også være muligt at se og deltage i en Trump demonstration.

 

Hele udstillerlisten er:
JAN MORELL
KATE KANSTRUP NIELSEN
SAMIR EDO
EMIL HEDEVANG

 

Kunstgruppen fra Aarhus Kunstakademi
Malene Kløve Dalsgaard, Hornslet

Gitte Brinch Knudsen, Gesten

Grethe Lomholt, Aarhus

Annette Zierau, Mårslet

Hedvig Poulsen, Aarhus

Anne Vemming, Aalborg

Annette Kampmann Ilfeldt, Risskov

Janne Kappel, Juelsminde

Kunstnerpræsentationer

Jan Morell
Født 1949 i Thy. Jan Morell voksede op i hans fars farvehandel, hvor bl.a. Jens Søndergård købte maling, når han om sommeren boede i sit hus i Sdr. Vorupør.” Ham den bette knægt, der skal sgu nok blive kunstner ud af med alle de farver, han ser hver dag”. Jan husker det ikke selv, men har det fra sin far. Det var ubevidst, at han i en periode malede narrative billeder, der handlede om uvejr, fiskere ved stranden, bunkers m.m.

Kate Kanstrup Nielsen

Kate Kanstrup Nielsen arbejder meget i pladeteknik, når hun laver keramik. Hun fortæller: ”I starten var jeg, lige som andre keramikere, optaget af at lære at dreje, men det var ikke rigtig mig, for så kommer det hele til at ligne hinanden. Jeg kan godt lide, når jeg åbner en ovn på kunstakademiet, at man kan se, hvilke ting der er mine”

Samir Edo

Udstillingen har Samier Edo valgt at kalde ”Lidende Ansigter” med direkte reference til den forfærdelige borgerkrig i hans hjemland Syrien, som han forlod for ca. tre år siden.

Krigens billeder, som Samier Edo præsenterer med både meget store og mindre træsnit, er med stor alvor snittet ind i træet, så det rå materiale skaber en dialog med de fremkomne billeder. Det er som om, at krigen i Syrien pludselig griber langt mere ind i vores liv end avisernes billeder, som vi er blevet mere og mere følelseskolde overfor.

Emil Hedevang
Emil Hedevang er 21 år og er i lære som møbelsnedker.

Serien af billeder til denne udstilling er en samling af hans observationer og kommentarer til det samfund vi lever i.

Trods Emils unge alder har han udstillet sine værker siden 2011.