Så er Mississippi klar med sommerudstilling
23-06-2017 22:00

Så er Mississippi klar

med sommerudstilling

Lørdag den 24. juni er der fernisering kl. 14.00-16.00. Udstillingen kører frem til søndag den 31. august. I hele udstillingsperioden er der åben fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00. Sommerudstillingen har titlen SUN 2017.

Udstillingen er delt op i to udstillinger. I stuen er der udstilling af Birgitte Busk og Simon Aaen. På 1. salen er det Aarhus Kunstakademis afgangselever 2017 der udstiller billedkunst, keramik, installation og skulptur.

Birgitte Busk udstiller hendes helt fantastiske stofsyningsbilleder. Birgittte Busk ”maler” eller  ”tegner ned sytråd. Med en helt almindelig symaskine smelter hun formerne sammen, blødgør skyggerne og fremhæver detaljerne i de udtryksfulde trådmalerier.

Simon Aaen´s arbejdsområde som billedkunstner er troen og naturen. Han har udsmykket 5 kirker og 15 sognegårde, og er dermed en af landets yngste kirkekunstnere. Hans værker er solidt gennemarbejdet og udstråler en stor indsigt i naturens stærke udtryk. 

Aarhus Kunstakademis afgangselever i år repræsenterer en gruppe der har arbejdet med forskellige udtryksformer, flere former for keramik, værker i tusch, billedkunst i akryl og installationskunst.

Der venter publikum nogle nye indfaldsvinkler til at beskue kunsten og dens verden. Kunstnerne har prøvet at bruge materialer på en ny måde.

Afgangseleverne kommer fra Havndal, Tranbjerg J, Tranum, Bønderup Strand, Aarhus N, Vejle, Idom og Højbjerg.
 

BIRGITTE BUSK

Få stykker stof danner bunden i en collage, når Birgitte Busk "maler" eller "tegner" med sytråd. Med en helt almindelig symaskine smelter hun formerne sammen, blødgør skyggerne og fremhæver detaljerne i de udtryksfulde trådmalerier.

Motiverne er ofte inspireret af menneskekroppens ”yderste led”.

Som de mange lag afdækkes i hendes billeder, opstår flere betydninger, afhængig af beskuerens baggrund og livserfaring. Ofte lurer humoren i selv de smerteligste udtryk og omvendt.

.

Birgitte Busk er uddannet håndarbejdslærer ved Håndarbejdets Fremmes

Seminarium i København i 1986 i broderi, billedvæv og silketryk.

Siden midten af halvfemserne har hun syet og løbende udviklet teknikken

bag trådmalede stofbilleder og gjort det til en intens udtryksform.

De udstillede trådmalerier er bl.a. et udpluk fra udstillingen ”ON ICE” som blev præsenteret første gang ved EPM i Alsace 2015.

 

Simon Aaen

Simon Aaen´s arbejdsområde som billedkunstner er troen og naturen.

Han har udsmykket 5 kirker og 15 sognegårde, og er dermed en af landets yngste kirkekunstnere.

Hans værker er solidt gennemarbejdet og udstråler en stor indleven i naturens stærke udtryk. 

Maleteknikken med de mange lag maling, giver værkerne en opleves af at være i konstant bevægelse og samtidig indbydes til ro og fordybelse.

Udtrykket balancerer mellem det konkrete og det abstrakte, altså det sete og det usete. 

Man bliver som beskuer trukket ind i kunstnerens billedunivers og får lyst til at bruge sin egen fantasi og fordybe sig i værkerne.

I de religiøse motiver er der plads til både tro og tvivl, men altid med en sikker forankring i den kunsthistoriske tradition.


Vi bringer her nogle billeder fra udstillingen på 1. sal med afgangselever fra Århus Kunstakademi 2017: