”Elisabeths Dagbog” på Mississippi
30-10-2017 15:00

”Elisabeths Dagbog” på Mississippi

Mississippi er andet end kunst. Man vil også være et sted, der tager nogle kulturtiltag. Derfor har man inviteret forfatter og foredragsholder Jens Kristian Lings til at holde et foredrag om hans 5., seneste udgave af ”Elisabeths Dagbog” tirsdag den 7. november kl. 19.00.

Som Thylands Avis læser ved man godt, hvad ”Elisabeths Dagbog” står for. Men for andre vil vi lige fortælle, hvad ”Elisabeths Dagbog” handler om.

Bogen handler om Tekla Elisabeth Høgsted, der har skrevet dagbog, fra hun var 13 år gammel. Fra 1873 til 1958 formåede hun at skrive 40 bind med over 20.000 tæt beskrevne dagbogssider, som barnebarnet, Jens Kristian Lings, forfatter og foredragsholder de senere år har været i gang med at skrive af. I første omgang til glæde for familien, men i de seneste fem år har Elisabeths dagbøger også været bragt som føljeton i ugeavisen Thylands Avis.

Elisabeth boede i Thy fra 1893 til 1927, hvor hun var gift med gårdejer Jens Kristian Lings, der blev sognerådsformand og sognefoged. De ligger begravet på Heltborg Kirkegård i Thy.

Offentliggørelsen af hendes dagbøger har fundet læsere også mange andre steder i landet, og der er nu i alt udkommet 5 bind eller omregnet til 1200 sider.

Jens Kristian Lings har boet i Fjaltring på skrænten mod Vesterhavet i 30 år, i 2016 flyttede han ned i byen. Han lever som forfat­ter, foredragsholder og recitator.
Indtil videre har han udgivet 18 bøger og byder på mange forskellige foredragsemner af både litterær og historisk art.
Som recitator underholder han med morsomme, tragiske og lærerige tekster fra den nye­re og ældre, klassiske danske litteratur.
Han har i årenes løb skrevet et utal af artikler og kronikker i dagspressen.
Hvidbjerg Bank er sponsor for foredraget.