Sommerudstilling på Mississippi
20-06-2018 22:00

Sommerudstilling på Mississippi 

Lørdag den 23. juni er der fernisering kl. 14.00-16.00. Udstillingen kører frem til søndag den 29. juli. I hele udstillingsperioden er der åben fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00.

Kunstnerne, der udstiller, har tre ting til fælles, alle bor de på Sjælland, og de er alle billedkunstnere og kvinder. Men så holder de fælles træk op. De har alle deres helt egen måde at udtrykke sig på.

De fire kunstnere er:
Linde Falkesgaard, Tina Menore, Mette Lorentzen og Karen Lindberg.

Alle fire kunstnere er spændende kunstnere med hver deres stil. Der venter de besøgende nogle fantastiske oplevelser. Der er en udstilling med mange store værker.


Linda Falkesgaard,
billedkunstner, fra Brønshøj og med en uddannelse fra kunstskolen Spektrum i København. Linda har familierødder til Jegindø, hvor hun stadig har familie boende.

Med hendes udstilling kan man nemt få det indtryk, at der er kommet et nyt supermarked til Hvidbjerg.

Linda Falkesgaards malerier viser dagligdagen så almindelig og fantastisk, som sådan en nu kan se ud. Det startede med interiører med scener fra køkkenet, badeværelset og vaskekælderen. Hun malede stillebener af den tilfældige bunke af aviser på bordet; shampooprodukterne i vindueskarmen i badeværelset; og tallerkenerne på bordet. Alle billeder er ucensurerede gengivelser af en hverdag.

Tina Menore, billedkunstner, går på kunstskolen Spektrum i København og har amerikanske baggrund.

Tina Menore maler historier eller scener, der er uden tid og rum, men som stadig er forbundet med minder om en fælles historie. Hun lader sig inspirere af indvandrer og deres drømme om at skabe en bedre verden for sig selv. I hendes malerier er der næsten altid mennesker til stede som i serien ”Spirits of the Future” - folk, der kæmper for at overleve, der er fulde af håb, og som lykkes på trods af deres besværlige og hårde liv.

Mette Lorentzen, billedkunstner, bor i Roskilde og autodidakt.

Som billedkunstner er hun særligt optaget af mødet mellem mennesker. Mette Lorentzen maler primært portrætter, som er intense og stemningsfulde.

Hun forsøger at afbilde situationer i livet, gennem et blik eller et særligt kropssprog, at skabe fortællinger om liv, der er eller har været.

Målet, med hendes billeder, er at frembringe en stemning i udtrykket, der understøtter den enkelte fortælling og inviterer beskueren ind. 

Mette Lorentzen er selvlært billedkunstner og uddannet kunstformidler med en PD i billedkunst og æstetik. Hun har siden 2016 drevet sit eget undervisningssted, "KunstVærket" i Roskilde. 

Karen Lindberg, billedkunstner, fra i Helsinge og er uddannet på Kunsthåndværkerskolen af bl.a. Isbrand og Agnes Boertmann.

I mange år var der ikke tid til at male, men i 1981 tog hun igen fat på at udvikle sine kunstneriske evner. Denne gang hos Grethe Fristrup og Marianne Tillge-Rasmussen og senere hos Josef Salamon. Hun har fornyligt været på kursus hos Jean Haines i England. Karen Lindberg er medlem af Gribskovmalerne og Nordisk Akvarelselskab og får her inspiration gennem deres sammenkomster og arrangementer. 

Inspirationen til akvarellerne, finder Karen Lindberg i sine omgivelser, som kan være den dejlige hjemlige nordsjællandske natur, de danske og svenske kyster eller fra ferierejser i udlandet. 

Akvarellen er hendes foretrukne medie, da dens lethed og flygtighed er til stadig inspiration.