Sensommer på Mississippi
07-09-2018 10:00

Sensommer på Mississippi

Lørdag den 8. september har Mississippi fernisering kl. 14.00-17.00 på 27. udstilling. Udstillingen kører frem til søndag den 7. oktober. I hele udstillingsperioden er der åbent fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00. På ferniseringsdagen åbnes der kl. 13.30.

Efter en stor sommerudstilling med mange besøgende, er Mississippi klar til at levere en ny udstilling. Den nye udstilling er med kunstnere fra Ebeltoft, Horsens og Aarhus. Og så bliver vores nye installation, der består af 1588 plastikkrus, ”Genbrug plastik” stående, da det ser ud til, at den kan klare 5 uger mere.

Samtidig har vi lavet en aftale med keramiker Tove Lundby Thorvaldsen om, at hun fortsætter i den kommende udstilling, dog med et par udskiftninger. Samtidig er hun også rykket ind i butikken.

Toves keramiske værker fremstår meget unikke. Alle hendes værker er udført i en sammenkobling mellem naturens organiske former, materialet og menneskehånden.

De fire billedkunstnere, Kirsten Tvilum Stone, Inga Krog Møller, Charlotte Tommerup Clausen og Jørgen Winther Høgstrup er meget forskellige i deres udtryk og teknikker.
 

Linoleumssnit

 

De fleste af Kirsten Tvilum Stones billeder er linoleumssnit. En grafisk teknik, der både har sine styrker og svagheder.

Den første svaghed er åbenlys. Som ved al grafik er der ingen plads til fejl. Den anden svaghed har specifikt med linoleumssnittet som medie at gøre. I modsætning til f.eks. en radering kan man her ikke lave bløde overgange.

Ser man på Kirsten Tvilum Stones billeder, står det klart, at hun har vendt disse tekniske svagheder og begrænsninger til en styrke.


Tegninger med udtryk
I Inga Krog Møllers tegninger vil hun udtrykke sig med enkelthed og få midler. Motiverne møder hun alle steder og går sjældent nogen steder uden tegneblok, tuschpen og farveblyant.
I ventesale, på biblioteker, cafeer, i toget, i bussen og lignende steder studerer hun de forskellige mennesketyper - og det er hendes mål at fange en persons karaktertræk og bevægelse med en hurtig og enkelt streg.

I malerierne af træer og planter bruger Inga Krog Møller flydende akryl på lærred eller bambuspapir, og hun har bl.a. hentet inspiration i kinesiske bambusmalerier, som Inga er fascineret af med dets spontanitet og præcise penselteknik.

Især kobbertryk

Charlotte Tommerup Clausen arbejder med især kobbertryk, men også maleri, tegning, fotografik og blandformer. Hun elsker fordybelsen i de mange processer inden, man med stor spænding kører pladen igennem trykpressen, og ser det første prøvetryk.

De senere år har Charlotte være optaget af det der sker, når man laver kompositioner med forskellige motiver. Hvad sker der, når man sætter motiver sammen, som umiddelbart ikke har noget med hinanden at gøre?

Hun kan desuden godt lide kompositioner på hele kobbertrykspapiret. Det giver mulighed for at lege med mellemrummene og bryde billedfladen op.

Det gode liv

Jeg arbejder måske med ”det gode liv”, siger Jørgen Winther Høgstrup og fortsætter - oftest det livsbekræftende. Det er rart, når jeg synes, det lykkes at udtrykke det, jeg vil. Jeg håber mine billeder rækker ud over ”rammen” til dig, og du får en god oplevelse i de enkelte billeder.

Jeg kredser som regel om den virkelighed, jeg møder. Udgangspunktet er altid konkret og selvoplevet -   i hverdagen eller på rejser i Danmark eller Europa. Hvor jeg før arbejdede direkte, naturalistisk, transformeres de fleste motiver i dag om til mere tolkede oplevelser, der godt kan ende et stykke fra det, jeg blev fanget af ”på stedet”.

Lykkes igen

Igen er det lykkedes Mississippi at etablere en spændende og alsidig udstilling, der er et besøg vær. Første udstillingsdag er lørdag den 8. september.