Årets sidste udstilling på Mississippi
10-10-2018 00:00

Årets sidste udstilling på Mississippi

Lørdag den 13. oktober har Mississippi fernisering kl. 14.00-17.00 på årets sidste udstilling. Udstillingen kører frem til søndag den 11. november. I hele udstillingsperioden er der åbent fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00. På ferniseringsdagen åbnes der kl. 13.30.

Mississippi har til den sidste udstilling i år fundet fem meget spændende og forskellige kunstnere.

De fem kunstnere er Anne-Mette Cortsen, Jørgen Bech Pedersen, Astrid Bernth, Deborah Damgaard-Hansen og Andrea Sabine Højgaard.

Stærke mystiske kvinder

Anne-Mette Cortsen bor i Skødstrup ved Aarhus, men hun har stærke rødder til Vestjylland -opvokset i Asp, efterskole på Thyholm og student fra Struer Gymnasium.
Stærke, mystiske kvinder poserer tænksomt i Anne-Mette Cortsens malerier på en måde, som ikke så let lader sig fortolke. Klare farver, blomster og smukke, svungne linjer gør det let at elske disse kvinder og den plads, de udfylder i maleriet.
Når Anne-Mette Cortsen har valgt at fusionere flora og fauna, er det for at understrege den stærke symbiose, der ligger i naturen og mennesket som subjekt heri.
Stort set alt i naturen spirer, vokser, blomstrer, visner og dør og bevidstheden om egne rødder, og hvad man ønsker at give videre til sine børn og den øvrige menneskehed, er allestedsværende mellem disse smukke, reflekterende skabninger i Anne-Mette Cortsens malerier.

Nordisk Folketro

Jørgen Bech Poulsens billeder er inspireret af den nordiske folketro, der er fuld af trolde, elverfolk og nisser. For Jørgen Bech Poulsen er troldfolk interessante, fordi de både er gode og onde, grimme og smukke, synlige og usynlige på samme tid. Nordens elverfolk er derfor smukke forfra, men bagfra er de grimme og hulryggede som et udgået træ. Disse modsætninger giver spændende kunstneriske muligheder.
Jørgen Bech Poulsen bruger en række forskellige medier til sine motiver. Det spænder fra blæk og blyant til akvarel, gouache og akryl. Men han arbejder også digitalt på iPad eller endda med skulpturering i virtual reality.

 

Skulpturer, væsner eller teaterdukker

Astrid Bernth er uddannet på Kunsthåndværkerskole Basel og arbejder med dukker skåret i træ.
”Man ser et menneske i en situation. Det kravler ind i en, viser dets væsen, og man er bare nødt til at komme af med det igen” fortæller Astrid Bernth, og fortsætter ”-Sådan opstår mine skulpturer eller teaterdukker, som er modelleret af træmodellermasse og beklædt med skind, eller de er skåret i lindetræ.

Lokal kunst

Deborah Damgaard-Hansen maler i en poetisk-naturalistisk stil, oftest med pasteller - også kaldet tørkridt. Hun maler udendørs på stedet, i dialog med motivet, stemningen og det vejr og lys, som hører til.

Hun finder mange motiver i lokalområdet i Thy: både på stranden, interessante gadehjørner i småbyerne, eller hvad kan opdages ude på landet. Hun maler dog, hvor hun er -også i storbyen og udlandet.  Til denne udstilling har hun bl.a. bevæget sig langs hovedvej A11.

Deborah er opvokset og uddannet i kunst på universitets-niveau i Minnesota i USA, med efteruddannelse i klassisk tegning og maleri. Hun har boet mange år i Norge, og en del af uddannelsen er derfra.

Siden hun flyttede til Thisted i 2002 har hendes kunst fået en ny energi ved at male det skønne og varierede danske landskab, i stillebens arbejde og finurlige genstande fra den gamle danske kultur.

Bymennesker ude i naturen

Andrea Sabine Højgaards akrylmalerier er i lige dele inspireret af Magrittes surrealisme, Mondrians strenge former og Edward Hoppers hverdagsrealisme. Hendes motiver undsiger ofte vores opfattelse af virkeligheden dog uden at blive mytiske.
Fugle og planter bebor en abstrakt baggrund og gør den tredimensionel. Bymennesker er anbragt ude i naturen, men ikke således at naturen danner kulisse for mennesket som objekt.
Det er naturen, der er i centrum, og menneskene forsøger at skabe sig en betydning i en natur, der er lidt fremmed for dem. 
Motivationen er at formidle en idé igennem de muligheder, som står til rådighed, dvs. farve, strøg og komposition.

Mississippi håber med denne udstilling at få sat et flot punktum for årets udstillinger, og man regner med at se rigtig mange til ferniseringen.