Seks kunstnere udstiller på Mississippi i påsken
Mississippi kan igen præsentere seks kunstnere fra hele landet. Kunsten til denne udstilling er hentet i Frederikssund, Slagelse, Aarhus C, Odder, Vemb og Fredericia.
Et par af kunstnerne har hentet deres inspiration gennem genbrug, andre har rejst rundt i verden for at hente inspiration.
Lørdag den 6. april er der fernisering kl. 14-16. Udstillingen kører frem til søndag den 5. maj. I hele udstillingsperioden er der åben fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00, samt alle dagene i påsken.
Udstillerlisten:
Karen Marie Fredslund, billedkunst og skulptur
Anne-Mette Nyland, billedkunst
Silja Sammistu, billedkunst
Yvonne Lundehøj, billedkunst
Inger Skive, billedkunst
Flemming Kastaniegaard, skulptur
Ud over de udstillende kunstnere vil der også være muligt at se en ny digital udstilling af kunst fra Statens Museum for Kunst. Denne gang er det kunstneren P.S. Krøyers billeder, der vises.
End videre vil der blive præsenteret nye borgerforslag.
Skrot bliver til kunst
Karen Marie Fredslund kender gennem sine utallige eksperimenter materialernes muligheder, men hvad de bliver til som kunst, kan inspireres af andre udefrakommende begivenheder. “Jeg ved det ikke altid på forhånd, men det kan være nogle temaer i mit liv, som bidrager til at forme materialerne om til kunst.
Det motiverer mig også, at jeg hele tiden har nye aftaler om udstillinger, så jeg ved, at jeg har en deadline at arbejde hen imod. Når jeg arbejder med kunsten, er jeg fuldstændig fokuseret med at lytte til materialet.”
En anden kunstner, Flemming Kastaniegaard, har også taget udgangspunkt i genbrug.
Flemming Kastaniegaard arbejder næsten udelukkende i serier og med metaller. Et tema findes som regel ud af fantasiens blå intet, og så arbejdes det igennem, så forskellige udtryk, og forskellige former prøves af. Ofte på en sådan måde at han også fremover kan dykke ned i udtrykket og finde nye vinkler og positurer. Ud fra dette skabes noget, man næsten kun kan kalde en familie. En serie af figurer med små, men afgørende variationer.
Farvel til maleriet
Inge Skive, der har en fortid i Thy, som underviser i billedkunst, forlod for et par år siden maleriet og har lige siden “været bidt af det”, en tusch kan; enten i form af en pen, en kinesisk glaspen eller flydende tusch. Glaspennen kan være svær at styre, hvad der kun gør det mere spændende, siger Inge Skive og fortsætter - da jeg foretrækker at lave mine billeder på kraftigt akvarelpapir, øges udfordringen.
Anne-Mette Nyland viser malerier fra to forskellige serier ved udstillingen på Mississippi
Fælles for de to serier er stilhed, et tema hun har arbejdet med i nogle år.
Contemplating Nature er en serie billeder fra 2018, som har sit udgangspunkt, oprindelse eller inspiration fra mine daglige ture i naturen. Når jeg går de samme steder gentagne gange, bliver oplevelsen både dybere og mere distanceret. Detaljer træder frem, og omgivelserne bliver mere diffuse. Nogle gange opleves det som om grænsen mellem mig, og det opløses...
Dynamic Silence serien blev lavet under et 6 måneders arbejdsophold i Barcelona i 2015.
Med Sagrada de Familia som nærmeste nabo fulgte jeg det pulserende liv i og omkring katedralen på nært hold. Jeg blev fascineret af, at der på trods af den store dekorative detaljerigdom, de store horder af besøgende og det vedvarende byggeri, var fred og stilhed indeni den store katedral….
Kunst fra øst og vest
Silja Sammistu er født og opvokset i Estland, hvor hun blev uddannet til designer-dekoratør i Tartu Kunstskole (1982-1986) og senere til billedkunstner i Tallinn Kunstuniversitet / Tartu Universitet (1989-1994). Uddannelsen har hun suppleret med malestudier ved et privat studio (Konrad Mägi Atelier) samt kunstlinje-ophold på Højskolen på Samsø (1997). Silja har udstillet siden 1987 i Estland, Finland, Danmark og England. Hendes billeder findes i kollektioner over hele verden fra USA til New Zealand.
Som selvstændig har hun arbejdet som designer og billedkunstner og har dertil undervist kommende kunstnere både på universitet og privat.
I 2002 kom Silja Sammistu til Danmark og stiftede familie. Hendes kunstnerliv blev sat på standby, indtil hun i 2015 begyndte at male igen.
Det lokale islæt på påskeudstillingen er Yvonne Lundehøj fra Vemb i Vestjylland. En autodidakt kunstner der fortsætter med at udvikler hendes kunstneriske udtryk.
Yvonne Lundehøj udtrykker sig:” Jeg bevæger mig i en ny, realistisk og figurativ område, hvor jeg skildrer nutiden, som jeg ser og føler det gennem portrætter af mennesker og dyr, oftest med et tvist. Jeg laver ting … Nogle gange er det godt, andre gange er det en katastrofe, men jeg prøver ikke at være en katastrofe”.
Som sagt venter der gæsterne på Mississippi nogle spændende, kunstneriske oplevelser. Som noget nyt, kan man i år tage madpakken med og spise den i tilstødende lokaler, man skal blot have reserveret bord inden man kommer.