2 udstillinger på Mississippi
17-05-2019 12:00

2 udstillinger på Mississippi

Mississippi har inviteret kunstnere over hele landet til at deltage i Mississippis årlige censurerede kunstudstilling, der har fernisering lørdag den 18. maj kl. 14.00. Udstillingen kører frem til den 16. juni, og der er åben for udstillingen hver fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00, samt alle helligdage.

Derfor havde rigtig mange kunstnere sat kursen mod Thyholm i sidste uge, hvor der var indlevering til den censurerede kunstudstilling onsdag, torsdag og fredag. Tilslutningen i år har været rigtig stort, og som noget nyt har kunstnerne kunne indsende deres kunst digitalt i år. Censureringen foregik lørdag og søndag.

Geografisk er der kommet kunst fra hele landet.

Der er indsendt kunst i følgende kategorier: maleri, tegning, grafik, foto, keramik og blandform. Så det bliver spændende at se hvor mange af kunstværkerne, der kommer igennem censorkomiteens nåleøje.

Der var indsendt omkring 300 kunstværker af over 60 kunstnere, så det var et hårdt arbejde, som censorkomiteen har udført i weekenden. Der blev ført mange diskussioner før man blev enige om hvilke kunstværker, der skulle udstilles.

Resultatet blev, at der slap 74 kunstværker og 36 kunstnere gennem nåleøjet.

Censorkomiteen bestod af:

Pia Möller-Light, billedkunstner, fmd. Nordkraft
Birthe Reinau, billedkunstner og underviser på Aarhus Kunstakademi
Louise Gaarmann, keramiker og underviser på Aarhus Kunstakademi


To ferniseringer samme dag

Lørdag den 18. maj er der også fernisering af en særudstilling med de to kunstnere Kamilla Bloch, København og Birte Mølgaard, Viborg.

Kamilla Bloch bygger billeder af nåle. Billederne forandrer sig med årstidens, dagens og rummets lys. På den måde bliver tiden helt konkret integreret i motivet og minder os om, at øjeblikket, det absolutte nu, kan indfanges, mens tiden bevæger sig.

Den tætte ophobning af linjer og punkter og deres indbyrdes korrespondanceri fladen er et forsøg på at fastholde øjeblikket. Med de omkring 20.000 nålehoveders individuelle punkter forfølger hun tingenes urform.

Det kan være stor kunst, der forandrer verden, men det kan også være ganske almindelige snapshots af familien, postkort, plakater og nu, i et overvældende antal, selfies. Der er kort sagt billeder alle vegne.
Det er denne omstændighed, Birte Mølgaard benytter sig af i sin billedverden. Ja, det er endda ofte billeder i billeder i billeder, hun viser. Forstået på den måde, at hun viser et maleri af en frisørsalon, hvor der på væggen hænger et billede, der viser en kunstner i færd med at skabe et billede. Noget af en finurlighed, men Birte Mølgaards billeder er også finurlige.

Der venter publikum to spændende udstillinger i perioden 18. maj til 16. juni.