Så er Mississippi klar
12-05-2020 23:00

Så er Mississippi klar

Søndag den 17. maj får publikum lejlighed til at komme til Mississippis første udstilling i år. Samtidig er det første udstilling på ny adresse, Odby gl. Skole, Jupitervej 26, Uglev på Thyholm. Der bliver tale om to udstillinger.

Igen i år har Mississippi inviteret kunstnere fra hele landet til at deltage i den årlige censurerede udstilling. Og samtidig udstiller papirkunstner Bit Vejle.

Der vil lørdag den 16. maj være en lukket fernisering for de deltagende kunstnere. På grund af covid19 vil kunstnere blive lukket ind i hold over hele dagen. De to kunstudstillinger bliver lukket op for publikum søndag den 17. maj kl. 13.30. Der vil kun blive adgang for op til 8 personer ad gangen. Udstillingen kan ses frem til søndag den 14. juni. Der er åben for udstillingen hver fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00, samt alle helligdage.


Rigtig mange kunstnere havde indsendt kunst til vurdering i sidste weekend på Mississippi til den censurerede kunstudstilling. Tilslutningen i år har været rigtig stort, og som noget nyt har kunstnerne kunne indsende deres kunst digitalt i år. Censureringen foregik lørdag 9. maj og søndag 10. maj.

Geografisk er der kommet kunst fra hele landet.

Der er indsendt kunst i følgende kategorier: maleri, tegning, grafik, foto, keramik og blandform. Så det bliver spændende at se hvor mange af kunstværkerne, der kommer igennem censorkomiteens nåleøje.

Der var indsendt omkring 300 kunstværker af ca. 60 kunstnere, så det var et spændende arbejde, censorkomiteen udførte i weekenden. Der blev ført mange diskussioner, før man blev enige om hvilke kunstværker, der skulle udstilles.

Der var 53 kunstværker, der slap gennem nåleøjet. De 53 kunstværker var indsendt af 29 kunstnere.

Censorkomiteen bestod af:

Frodo Mikkelsen, billedkunstner.

Louise Gaarmann, keramiker og underviser på Aarhus Kunstakademi.
Külli Suitso, billedkunstner og underviser på Aarhus Kunstakademi.
 


Verdenskunst på Mississippi

Lørdag den 16. maj er der også fernisering af en særudstilling med den verdenskendte papirkunstner Bit Vejle.

Bit Vejle har udstillet hendes papirklip over hele verden og har rødder tilbage til Thyholm. Hendes mor har gået på Odby skole og hendes bedsteforældre ligger begravet på Odby Kirkegård.

Bit Vejle har boet i Norge i de sidste 20 år, men valgte at flytte til Danmark for 4 år siden, hvor hun har etableret et udstillingscenter for papirkunst i Blokhus.

Papirkunstneren har udstillet over det meste af verden, så det bliver nogle spændende ting, Bit Vejle udstiller på Mississippi.

Der venter publikum to spændende udstillinger i perioden 16. maj til 14. juni.