Masser af ny kunst på Mississippi
13-08-2020 15:00

Masser af ny kunst på Mississippi

Lørdag den 15. august kl. 14.00-16.00 er der fernisering på en ny udstilling. Udstillingen kører frem til søndag den 29. september. I hele udstillingsperioden er der åben fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00.

Der har været så stor interesse for udstillingen ”Kunsten at reparere, Reparation som kunst” i sommerudstilligen, at vi har besluttet at forsætte denne udstilling frem til den 27. september. Og det er lykkedes os at få ”Reparere verdens tæppet” fra Norge til Mississippi, så papirkopien bliver udskiftet med den originale dug.

De nye kunstnere til den nye udstilling er:
Kung Hansen, billedkunst, Hals
Thomas Agergaard, billedkunst, Holmegård
Jytte Røgilds, billedkunst, Horsens
Mette Skov Mærsk, billedkunst, Vejle
Hanne Bjerregård, billedkunst, Snedsted

De fem billedkunstnere er alle forskellige i deres udtryk og teknik, så det bliver en spændende udstilling, hvor der venter beskuerne nogle spændende indtryk og oplevelser. I forbindelse med den nye udstilling vil en af pavillonerne blive taget i brug for første gang.

Ud over de udstillende kunstnere vil der også være muligt at se opstarten på det nye kunstværk, der er under udarbejdelse i mellemgangen af graffiti-kunstneren Ricard Homes.

Kunstnerpræsentationer


Kung Hansen

At tænde for sit tv og se nyhederne, at læse sin avis eller skimme de forskellige opslag på de sociale medier kan nemt efterlade en i afgrundsdyb pessimisme. Vrede, angst, uro og vold synes at være det eneste, som er på dagsordenen rundt omkring i verden. Kung Hansens kunst kan ses som en reaktion mod alt dette. Her finder vi den harmoni, vi længes efter.

Den fred, vi stræber imod. Den lykke, vi alle efterspørger. Midlet er fantasi. I kunst er alt muligt. Her kan eller i hvert fald burde man finde udtryk, som overskrider hverdagens begrænsninger og virkelighedens realiteter.

I Kung Hansens figurative billedverden kan vi genkende motiverne, men rammen om det hele er drømmende, magisk og eventyrlig. De slørede farveovergange og det forunderlige lys viser hen til en overjordisk eller anden-jordisk verden, der ligner vores egen, men skal ses som en slags Utopia.


Jytte Røgilds

Jytte Røgilds kunstneriske produktion er specielt rettet mod udforskningen af oliemaleriet og grafikken. Inspirationen til værkerne kommer gennem naturens underfundighed og skønhed i floraen og det store åbne eller vilde landskab, men også gennem en fascination af mennesket selv.

Jytte Røgilds maler ofte ude i naturen for bedre at kunne indfange øjeblikket i motivet og lade en form for tilfældighed råde i skabelsen af kunstværket. Ud af dette er mange af landskabs- og blomstermalerierne blevet til.

Dansens verden, herunder balletten, er en anden væsentlig inspirationskilde for Røgilds, hvori den dansende krop fungerer som udtrykskilde. I 2001 var Jytte Røgilds i Sct. Petersborg i Rusland, hvor hun oplevede balletten Giselle ved Hofteatret i Vinterpaladset, der blev en meget stor oplevelse.


Thomas Agergaard

Thomas Agergaard er jazzsaxofonist, komponist og kunstner. For ham er der en stor sammenhæng mellem musik og maleri - det er en indre nødvendighed og noget intuitivt, der opstår i fordybelsen. Materialet arbejder for ham, og han er aktiv i processen, indtil han føler, noget er i balance. Det er en vild og fantasifuld skaberglæde, der driver ham og en lyst til at eksperimentere, så både farver og form går op i en højere enhed og udfordrer beskueren.


Mette Skov Mærsk

Mette Skov Mærsks gennemgående motiver er fugle og insekter. Både fugle og insekter er flygtige, vilde og sårbare skabninger, som vi mennesker ikke kan leve foruden.

Hun interesserer sig for det nære, for vores natur og livet omkring os. Inspirationen til hendes billeder opstår, når hun færdes i naturen, læser, eller bare sidder og betragter skoven.

Mette Skov Mærsk er naturfaglig uddannet som skov- og landskabsingeniør, men arbejder nu dagligt seriøst med sine værker, som afspejler hendes dybe fascination af naturen; en fascination, der altid har været en vigtig del af hende. Hun er optaget af at formidle, sin store begejstring og respekt for vores vilde natur, gennem hendes værker.


Hanne Bjerregaard

Hanne Bjerregaard er autodidakt kunstner og bor i Nørhå i Thy på et lille landsted med nationalparken som nabo.

Som voksen har familie, job og mange andre ting optaget hende, men for ca. 10 år siden begyndte hun igen at arbejde med kunsten, både croquis, olie, akryl, tegning og akvarel.

Hendes motiver spænder fra dyre- og fuglemotiver til blomster, landskaber og portrætter. Hanne Bjerregård er meget inspireret af den naturlige skønhed, der er lige for næsen af os alle sammen - nemlig naturen i al sin pragt og forskellighed.