Mississippi melder klar med kendt kunstner til årets sidste udstilling
13-10-2021 16:00

 

Mississippi melder klar
med kendt kunstner
til årets sidste udstilling

Lørdag den 16. oktober er der fernisering på Mississippis sidste udstilling i år. Udstillingen kører frem til søndag den 14. nov. I hele udstillingsperioden er der åben torsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00.

Til årets sidste udstilling udstiller Jon Gislason, én af Danmarks kendte internationale kunstnere, som har gjort sig gældende nationalt og internationalt med store udstillinger både herhjemme, i Tokyo, New York, Rotterdam og mange andre steder verden over.Jon Gislason er uddannet på Det Jyske Kunstakademi i Aarhus i perioden 1974-1977. Han har modtaget mange stipendier og udmærkelser, bl.a. Ny Carlsberg Fondets store rejselegat, der førte til et 6 måneders ophold på Det danske Akademi i Rom. Jon Gislason har været medlem af forskellige censurkomiteer, bl.a. "KP" i 1983-84 og været underviser på Aahus Kunstakademi i mere end 10 år.
 
Jon Gislasons kunst er beslægtet med 1980`ernes og 90`ernes vilde maleri. Inspireret af blandt andet de tyske ny ekspressionistiske malere kastede han sig sammen med en generation af unge danske kunstnere over det stærkt udtryksladede maleri. Han er dog forskellig fra dem, da hans billeder i højere grad indeholder et alment menneskeligt budskab.
 
Jon Gislason er farveekspressionist. Han skaber sine værker med rene, blandede farver. De tillærte love og regler har han for længst smidt bort. Han bruger farverne i strid med al god skik og brug og skaber det ene forbløffende mesterværk efter det andet. Han har så at sige tvunget verden ind på sin palet. Når han har malet sit billede, har han sagt hvad han ville - uden brug af ord.

Færøsk besøg

De øvrige udstillere er skulptør Jacob Faoru, Aarhus, billedkunstner Birthe Højlund, Silkeborg, og de tre billedkunstnere, der udstiller under ”Færøsk besøg”, Annette Ilfeldt, Bovbjerg, Malene Kløve, Hornslet og Hedvig Poulsen, København.

Fjeld i Funding - Annette Kampmann Ilfeldt.

Færøske Indtryk og Udtryk Værk 1 - Malene Kløve

Tegning af Hedvig Poulsen.

I sommeren 2019 var de tre kunstnere på et længere ophold som Artist in Residency på Færøerne. De tre kunstnere, alle uddannet fra Aarhus Kunstakademi i 2018, boede og arbejdede med kunsten i Funnige både på den gamle skole og i kirken. På Mississippi har de lavet en fællesudstilling, der viser noget af det, der påvirkede kunstnerne under opholdet

Spændende ung kunstner

Skulptør Jacob Laoru fra Aarhus er en spændende ung kunstner, som endnu er offentligt

ubeskrevet. Jacob Laoru har brugt Aarhus som sit udstillingsrum, hvor han har lavet naturalistiske

ler mennesker i naturlig størrelse og placeret dem i kroge, på torve og på gader.

Fra et skjul har han kunne observere deres nedbrydning og publikums reaktioner.
Siden har Jacob Laoru fordybet sig i ansigter og senest det antikke og nedbrydningen af skulpturer.

Talent og forestillingsevne

Birthe Høilund fra Silkeborg har gjort hverdagsmotiver fra et almindeligt Danmark til noget bemærkelsesværdigt. Det fine ved kunst er, at disse oversete motiver pludselig kan blive noget smukt og særligt i et maleri, alene ved kunstnerens talent og forestillingsevne.

Disse to egenskaber, talent og forestillingsevne, besidder Birthe Høilund til fulde.

Så der venter de besøgende nogle meget spændende udstillinger.
Samtidig kan børnene i efterårsferien aflægge et besøg i Mississippis nye kreative værksteder.