Mississippi med censureret udstilling for ottende gang
03-02-2023 18:00
Mississippi Kunst og Kultur melder klar til at modtage spændende kunst


Mississippi med censureret

udstilling for ottende gang

Kunst- og kulturstedet på Thyholm inviterer kunstnere fra hele landet til sin censurerede udstilling. Fernisering på udstillingen er 6. maj – sidste åbningsdag er 11. juni

For ottende gang inviterer kunst- og kulturstedet Mississippi på Thyholm til sin censurerede udstilling.

Invitationen gælder i første omgang interesserede kunstnere, som kan få deres værker vurderet af en censurkomité i weekenden 29.-30. april. Til sidste års udstilling blev der indleveret i alt 382 værker af 82 kunstnere. Heraf blev 73 værker, udført af 36 kunstnere, udvalgt.
Næste invitation gælder publikum. Mississippi holder fernisering lørdag 6. maj kl. 14. Herefter er udstillingen åben søndag 7. maj til 11. juni alle torsdage, fredage, lørdage og søndage samt alle helligdage kl. 13.30-17.00.

De deltagende kunstnere vil som tidligere år være fra det meste af landet. Sidste år var 20 pct. fra Sjælland.

”Interessen fra kunstnerne og den geografiske fordeling tager jeg alt i alt som understregning af, at vi er landskendte,” siger Bruno Nordensgaard, stifter og leder af Mississippi, der har hjemsted i det sydlige Thyholm på Odby gamle skole.

Censurkomité med en gengangere

Interesserede kunstnere kan indlevere værker i otte kategorier:
Maleri, tegning, grafik, foto, skulptur, kunsthåndværk, blandform og video.

Formalia omkring den censurerede udstilling ligger på Mississippis hjemmeside http://www.mississippi.dk/.

Årets censurkomité består af disse tre, hvoraf en er gengangere fra sidste år:

Else Ploug Isaksen (ny), billedkunstner og underviser på Aarhus Kunstakademi,

Lis Bramsen, billedkunstner, initiativtager til Skolen for Kunst og Design i Aarhus, som startede i 1990. Lis Bramsen underviste dér til 2018,

Helle Bovbjerg, keramiker med flere udlandsophold bag sig og i 2022 et to måneders ophold på Statens Værksteder for Kunst.

Censurkomiteen har afsluttet sin vurdering 29.-30. april. Komiteen uddeler to præmier, førstepræmien er en uges ophold i Mississippis kunstnerbolig, andenpræmien et weekendophold.

En tredje præmie er publikumspræmien, som også er et weekendophold.

”Maleri med nål og tråd”

Ved siden af værkerne, som slipper gennem censuren, udstiller en anden kunstner. Sidste år var det Harald Reinhold (1911-1996) med malerier, akvarel og grafik. I år er det en højst nulevende tekstilkunstner Lene Bruun Kolff, som viser broderier, og som hun selv beskriver sine arbejder, ”en form for maleri med nål og tråd”. Hendes kunstneriske produktion omfatter også (tekstil-)skulpturer og installationer.
Læs mere HER