Censorer 2022:

JON GISLASON

Jon Gislason er én af Danmarks kendte internationale kunstnere, som har gjort sig gældende nationalt og internationalt med store udstillinger både herhjemme i Tokyo, New York, Rotterdam og mange andre steder verden over.

Jon Gislason er uddannet på Det Jyske Kunstakademi i Aarhus i perioden 1974-1977. Han har modtaget mange stipendier og udmærkelser, bl.a. Ny Carlsberg Fondets store rejselegat, der førte til et seks måneders ophold på Det danske Akademi i Rom i 1988. Jon Gislason har været medlem af forskellige censurkomiteer, bl.a. &qout;K.P&qout; i 1983-84 og har undervist på Aarhus Kunstakademi i mere end 10 år.

LIS BRAMSEN

I Lis Bramsens malerier udforsker hun forladte bygningsværker.

Arkitektur handler om at skabe rammer for menneskers liv og oplevelser. Bygninger får liv via de mennesker, der bor eller arbejder der, og byrum og landskaber får funktion via de, der tager dem i brug. Men hvad sker der når den menneskelige komponent forsvinder og arkitektur, byrum eller landskaber bliver forladte? Det er de spørgsmål der stilles og undersøges i Lis Bramsens malerier.

Hun er fascineret af ruiner – en slags rumarkæologi- og undersøger nedbrydningen af det menneskeskabte for at se det blive vakt til live igen- når beplantninger eller vejrliget nedbryder det endeligt. Lige der opstår det nye eller begyndelsen til noget nyt.

I de seneste værker arbejder hun med maleri og tegning på flere lag af plexiglas og med cyanotopi, I begge udtryk arbejdes med komplekse rumopfattelser, hvor flere forskellige rum danner en samlet labyrintisk virkning.

Der arbejdes i disse værker med en forståelse af rum både som et kompositorisk motiv og som en personlig konstruktion formet af erindring.

Farveoverlapninger og perspektiviske forskydninger af rum optræder oven i hinanden og udfordrer billedernes umiddelbart letlæselige kompositioner. Der er tale om forskellige forskudte synsvinkler på rum, så de kan opfattes både som konkrete og mentale rum.


HELLE BOVBJERG

Med inspiration fra industrielle havnemiljøer arbejder hun med abstrakte arkitektoniske skulpturer og mindre serier af funktionel keramik. At gå på opdagelse på havnen er hendes drivkraft og grobund for at skabe nye inspirationer til nye værker. Inspirationen fra de ernorme containerskibe, det internationale og filosofiske aspekt af havnen som metafor, optager hende, samt konkrete linjer og detaljer. Formmæssige sammenhænge mellem de indre og ydre rum i værkerne, er noget hun vægter højt i sit arbejde med leret. Både hvad angår funktionelle og skulpturelle arbejder.